appartementen DKJ

Dijkje

Locatie: Lier

Type: appartementen, interieur

Subtype: nieuwbouw

Jaar: 2012

Bouwheer: Novades bvba

Opp: 650.00m²

Concept: erkers

Status: Opgeleverd

Medewerkers: David D'HulstP8 architecten

Studiebureau: Studie10

Aannemer: D'Hulst-Van Rijmenant

Pictures
Afgewerkt
Uitvoering
Ontwerp
Plannen

Dit project kwam tot stand na een gesloten ideeën-wedstrijd waarbij aan 3 architecten een visie werd gevraagd over het project. De bouwheer is eigenaar van het achterliggende historische pand en binnentuin. Door het verwerven van twee panden aan de straatzijde, welke gesloopt werden, zag hij de kans om een nieuwe toegang tot zijn woning te creëeren. Boven deze toegang moesten nieuwbouwappartementen gebouwd worden zonder het private karakter van het binnengebied te hypothikeren. Dit werd bereikt door aan de achtergevel een moderne versie van erkers toe te voegen. Deze erkers zorgen voor zijdelingse zichten zodanig dat er geen inkijk is op de patio. Aan de voorgevel, die tevens de zuidkant is, werden er inpandige terassen voorzien. De bovenste verdieping bestaat uit een penthouse, dewelke extra geaccentueerd wordt. Op de gelijkvloers werden nieuwe functies toegevoegd zoals een zitruimte en een bar. Op niveau -1 werd er een wijnkelder en een spa voorzien. De ontspanningsruimte op het gelijkvloers wordt door een vide verbonden met de wellness-ruimte in de kelder. Thv deze vide zit een glaspartij die over twee verdiepingen doorloopt. Op deze manier wordt deze kelderverdieping geen aparte entiteit, maar wordt deze mee betrokken bij de gelijkvloerse ontspanningsruimte. Tussen de erkers werd er een spiegelende inox-beplating aangebracht. Deze zorgt voor extra licht in zowel de appartementen als op de binnentuin, maar geeft vooral ook interssante weerspiegelingen van het oude historiche pand op de nieuwbouw.