woning KSL

woning KSL

Locatie: Kessel

Type: woning, interieur

Subtype: renovatie

Jaar: 2008

Opp: 250.00m²

Status: Opgeleverd

Samenwerking: Stephanie D'Hulst, Lawrence Auwerx

Pictures
Afgewerkt
Uitvoering
Plannen

Deze woning was een schoolvoorbeeld van de atypische vlaamse aanbouw-woede: een originele voorbouw met daarachter een kluwen van aanbouwsels en duiventillen tot bijna de volledige diepte van het perceel. Er werd gekozen om de volledige achterbouw te slopen en te vervangen door een hedendaagse constructie. De bestaande voorbouw werd ge-renoveerd met behoud van de originele elementen. Door deze combinatie ontstaat er een mooie symbiose tussen oud en nieuw. De woning werd opgebouwd rond een centrale patio dewelke oud en nieuw van licht en lucht voorziet. Door deze ingreep krijgt de woning ook iets stedelijks en wijkt af van de klassieke rijwoning. De patio zorgt voor een intiem bindmiddel tussen oud en nieuw. De waterpartijen die worden doorge trokken tussen de patio/ terras en tuin verbinden het geheel en zorgen voor licht in de winter en verkoeling in de zomer. Voor de gevelmaterialen is gekozen om met klassieke, natuurlijke en duurzame materialen te werken. Het was geenszins de bedoeling om te contrasteren met de bestaande bouw, maar er eerder op aan te sluiten. De strips in blauwe steen zorgen voor het bindmiddel tussen oud en nieuw, evenals de houten ramen in onbehandeld padoek.