woning LKS

Peter & Sophie

Locatie: Lier

Type: woning, interieur

Subtype: renovatie

Jaar: 2012

Bouwheer: Peter Claes & Sophie D'Hulst

Opp: 250.00m²

Concept: oud versus nieuw

Status: Opgeleverd

Medewerkers: David D'Hulst

Samenwerking: Kalle Block (interieur)

Aannemer: D'Hulst-Van Rijmenant

Pictures
Afgewerkt
Uitvoering
Plannen

De bestaande woning van Peter en Sophie was na de geboorte van hun zoontje te klein geworden. Toen ze de kans kregen om het huis van de buurvrouw te kopen twijfelden ze dan ook geen seconde. Op dit mini perceel van 56 m2 hadden onze klanten graag een extra living, een koer, ontspanningsruimte en een slaapkamer gehad.

Het nieuwe gebouw contrasteert fel in het straatbeeld tov de bestaande woning, maar sluit er binnenin naadloos op aan. De hedendaagse witgeschilderde gevel is doordacht vormgegeven en wijkt af van de klassieke verhoudingen van de aanpalende woningen. Doordat gebruik gemaakt is van klassieke materialen zoals wit geschilderd glad pleisterwerk en houten ramen integreert het gebouw zich echter in het straatbeeld.

                De bestaande materialen werden doorgetrokken in het nieuwe gedeelte en er werd zoveel mogelijk gebruik gemaakt van het ruwbouw = afwerkingprinciepe. Geslepen beton voor de vloer, houten roostering voor de plafonds etc. Belangrijke eye-catchers in de woning zijn het zwembad en de verticale tuin op het gelijkvloers. Het zwembad is ontworpen tussen twee vouwramen in staal , waardoor het kan dienst doen als binnen- of buitenzwembad al naargelang het weer. De verticale tuin geeft de koer ademruimte en zorgt tezamen met het zwembad voor een zuiderse toets in deze ‘ patio-woning’.

                De interieurarchitect ontwierp meubels op maat en koos zorgvuldig het bijpassende meubilair uit. Hierdoor werd deze woning een totaalontwerp waarin gevels, interieur, tuin en meubels op elkaar zijn afgestemd en waardoor er een harmonie en rust ontstaat in de woning.